maanantai 31. joulukuuta 2012

Hevosen kyydissä Korpikansan Kuusijuhlaan"Heinillä härkien kaukalon, nukkuu lapsi viaton." - Tikkalan koulu Korpikansan Kuusijuhlaa viettämässä 19.12.
KORPIKANSAN KUUSIJUHLA KOKOSI KYLÄN LAULUN, HEVOSTEN JA LEIKIN ÄÄREEN

Korpikansan Kuusijuhla vei meidät hetkeksi metsäkylän vuoden tärkeimmän juhlan tunnelmaan. Vaikka pakkasta oli rapiat 20 astetta, se ei haitannut hevoskyytiä koululle Kettusen Reijon ja Mallan ja Eeva-Liisa Pitkäsen ja Napsukan kirkkorekien kyydissä. "On ryijyn alla lämmin, kun lunta tuiskuttaa"

Hevoskyytien jälkeen menimmä juhlasaliin, jonne koulu oli valmstanut hienon joulujuhlan, jossa kaikuivat kaikki perinteisemmät joululaulut. Tikkalan Virtapiiri kertoi kuvin, sanoin ja piirileikein entisajan joulusta.
Ja lopuksi saaaaaapui HÄN. Siis Joulupukki.

Pukki kertoi tuoneensa jo lukuisat lahjat Metsätorpanmaan mökkeihin. Pukki kertoi lapsille, että näihin lumisiin maisemiin on kätketty aarre - nimittäin Suuri Tarina-aarre, joka kertoo korpikansan aherruksesta puiden kanssa, hevosista ja mökeistä, uutterista ihmisistä. Ennen tänne oli pukin paljon helpompi tulla, kun metsissä kulkivat huolletut tukinajajien rekiurat, jotka johtivat Patajärven ja Muuratjärven rantojen puulaaneille. Kun saavuttiin Metsätorpanmaan komeiden mäkien ja suurten puiden valtakuntaan, pukki oikein ihasteli näkymää Korvatunturin vaivaiskoivujen jälkeen.Malla ja Reijo saapuvat lapsien kanssa Tikkalan koululle. Seuraavassa kuvassa Napsukka ja Eeva-Liisa, alakuvassa Virtapiiri julistaa vanhojen kuvien kera joulurauhan Tikkalaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti